Dominique, Derbyshire

Αφού άκουσε για το πρόγραμμα Enterprise από κάποιον που ήξερε, η Dominique πήγε στην πρώτη της συνάντηση για το πρόγραμμα, μαζί με το μωρό της.

«Στην πρώτη μου συνάντηση με το Prince’s Trust, πήρα μαζί μου το μωρό μου που ήταν τριών μηνών. Η Διευθύντρια του προγράμματος, η Genevieve, μου εξήγησε τα πάντα. Της είπα ότι δεν είχα κάποια εκπαίδευση και δεν είχα κανένα προσόν. Ήξερα ότι έπρεπε να λάβω όσο περισσότερη υποστήριξη γινόταν και η Genevieve ήταν καταπληκτική. Είχα κυριολεκτικά μόλις γεννήσει και στο Prince’s Trust έδειξαν τόση κατανόηση και βρήκαν λύση στις δεσμεύσεις που είχα.»

«Πριν εμπλακώ με το Prince’s Trust, έκανα οποιαδήποτε δουλειά μπορούσα να βρω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει δουλειά που να μην έχω κάνει – έχω εργαστεί σε βενζινάδικο, έχω καθαρίσει πατώματα, έχω φτιάξει ιστοσελίδες για ανθρώπους, έχω δουλέψει ακόμη και ως τηλεοπτική παρουσιάστρια για λίγο – αλλά καμία από αυτές τις θέσεις δεν ήταν κατάλληλη για εμένα. Εργαζόμουν πάντα, είτε μέσω πρακτορείων είτε για επιχειρήσεις φίλων, αλλά υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για το από πού θα προερχόταν η επόμενη δουλειά.»

«Ήταν μία πολύ κακή περίοδος της ζωής μου. Είχα κάνει δύο αποτυχημένους γάμους και είχα πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Καθώς από πολύ μικρή ηλικία, από τα επτά μου χρόνια, φρόντιζα ένα μέλος της οικογένειάς μου, εγκατέλειψα το σχολείο χωρίς εκπαίδευση -δεν υπήρξε τότε η πρόβλεψη που υπάρχει τώρα για ανθρώπους όπως εγώ.»

“Πριν ξεκινήσω το πρόγραμμα Enterprise, είχα αμφιβολίες για το πού θα οδηγούσε, αλλά ήδη από τη δεύτερη μέρα η οπτική μου είχε αλλάξει τελείως και ήμουν ενθουσιασμένη που θα ξεκινούσα αυτό το ταξίδι.»

Σήμερα η Dominique τρέχει δύο επιχειρήσεις. Η κύρια δραστηριότητά της είναι μια εταιρεία γυμναστικής που ονομάζεται Warriors, ενώ είναι επίσης ιδιοκτήτρια μίας εταιρείας καλλυντικών.

«Είναι μια εταιρεία γυμναστικής που επικεντρώνεται περισσότερο στην αυτοπεποίθηση παρά στην απώλεια βάρους. Στόχος είναι να γίνει ενεργή όλη η κοινότητα. Ξεκίνησε με μόλις εννέα άτομα να συμμετέχουν, αλλά τώρα, περίπου 700 άτομα συμμετέχουν στα μαθήματα κάθε εβδομάδα. Έχω παρουσιάσει μάθημα στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Βέλγιο.»

«Το αγαπημένο μου μέρος του προγράμματος Enterprise ήταν η ημέρα μάρκετινγκ. Είμαι πραγματικά παθιασμένη με το πώς μπορώ να βρω δημιουργικούς τρόπους για να βγάλω τις ιδέες μου προς τα έξω. Μπορεί κάποιος να έχει την καλύτερη ιδέα, αλλά αν δεν την επικοινωνήσει, τότε το ταλέντο του πάει χαμένο.»

“Δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν είχα λάβει υποστήριξη από το Prince’s Trust. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το Prince’s Trust ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Μέσω των κοινωνικών δικτύων, είπα στον κόσμο ότι έγινα δεκτή στο πρόγραμμα και έδειξαν πραγματικά ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Ήταν αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν δει τις δύσκολες στιγμές που είχα περάσει –κλήθηκα να οργανώσω την κηδεία του μπαμπά μου όταν ήμουν 14 ετών και είχα στιγμές στη ζωή μου που ένιωθα ότι θέλω να αυτοκτονήσω- αλλά τώρα έχω αλλάξει τελείως πορεία. Απλώς σκέφτηκα, αν το Prince’s Trust θεωρεί ότι είμαι αρκετά καλή, τότε πρέπει όντως να είμαι αρκετά καλή. Η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη που πήρα από τη Genevieve και από τον επιχειρηματικό μου μέντορα με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το σημείο.»

«Για όσους έχουν μία επιχειρηματική ιδέα αλλά δεν έχουν την υποστήριξη για να το κάνουν πραγματικότητα, το Prince’s Trust είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν -είναι σαν μία εξωτερική οικογένεια όπου όλοι έχουν ήδη περάσει από αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσεις. Στο Prince’s Trust, είναι όλοι «πραγματικοί άνθρωποι» και καταλαβαίνουν τι περνάς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος οργανισμός που δίνει στους χρήστες του αυτά που δίνει το Prince’s Trust.»

Η Dominique προσβλέπει τώρα στο μέλλον και στην επέκταση και των δύο επιχειρήσεών της.

«Αρχίζω τώρα να κατασκευάζω τα δικά μου πινέλα μακιγιάζ. Πρόσφατα αναδημιούργησα την επωνυμία και το branding κάποιων και πωλήθηκαν πολύ γρήγορα, οπότε επιδιώκω να κατασκευάσω περισσότερα και να βεβαιωθώ ότι δεν χρησιμοποιούνται πρακτικές κακοποίησης των ζώων στην κατασκευή τους. Με την Warriors, κερδίσαμε μόλις ένα εθνικό βραβείο και τώρα θα κυκλοφορήσει σε εθνικό επίπεδο. Ακόμη, θα ξαναπαρουσιάσω το μάθημά μου στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι.»

«Σε κάποιον που σκέφτεται να αναζητήσει υποστήριξη από το Prince’s Trust, θα έλεγα να μην διστάσει ή σκεφτεί τα “αν” και τα “αλλά”. Πρέπει να το τολμήσετε. Χάρη στο Prince’s Trust, η ζωή μου είναι εντελώς ελεύθερη πια.»