ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ
ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του Prince’s Trust International για νέους στην Ελλάδα παρέχεται εξ ολοκλήρου δωρεάν. Η υλοποίηση του Προγράμματος δεν θα ηταν εφικτή χωρίς την υποστήριξη των εθελοντών.

Μπορείτε να υποστηρίξετε το Πρόγραμμα ως εθελοντής Μέντορας, καθοδηγώντας νέους που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και έχουν ήδη παρακολουθήσει τον τετραήμερο Κύκλο Μαθημάτων Διερεύνησης Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος.

Οι συναντήσεις Μέντορα-Συμμετέχοντα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα, έπειτα από μεταξύ σας συνεννόηση για την ημερομηνία και την τοποθεσία. Διαρκούν περίπου μία ώρα και στο διάστημα αυτό συζητάτε με τον Συμμετέχοντα διάφορα θέματα σχετικά με την εξέλιξη της ιδέας του.

Τα οφέλη από τη συμβουλευτική καθοδήγηση είναι σημαντικά και για τον ίδιο τον Μέντορα, καθώς είναι μία ευκαιρία για να αναπτύξετε δεξιότητες όπως είναι η ενεργητική ακρόαση, η σωστή στοχοθέτηση, η επίλυση προβλημάτων και η διαπροσωπική επικοινωνία και να βοηθήσετε νέα άτομα να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία σας.

ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δημήτρης Κοντοπίδης, Humane
Ραφαήλ Κοντός, Cleopatra’S Sponges
Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος, Vesselbot
Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Weddin
Ζαχαρίας Μανάκος, 3ds
Κοσμάς Μαστοράκης, Lysis Group
Γεώργιος Μούλτος, Stoferno.gr
Ηλίας Μπογόρδος, Keeano
Βη Μπουγάνη, Sustainable Food Movement
Ζέτα Νικολακοπούλου, Spaceprk
Αθηνά Πωλίνα Ντόβα, Owiwi
Αλέξανδρος Παπανδρέου, Χαρισμάθεια
Βίβιαν Παράσχου, Inomo
Γεώργιος Πιλπιλίδης, Hopwave
Αλεξία-Βικτώρια Πολυσίδη, Anacalypsis Therapeutics
Σοφία Πομακίδου, Medinevo
Θεόδωρος Ποτήρης, Airbots
Ιωάννης Ράμφος, CSeaNav
Χρηστος Ραυτογιάννης, City Crop

ΠΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

Online Entrepreneur, ParisAndreou.com

Ο Πάρης έχει πολυσχιδή διεθνή επαγγελματική εμπειρία: στη βιομηχανία της υγείας και της φυσικής κατάστασης από το 2000 και στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ από το 2008. Αγαπά την επιχειρηματικότητα που έχει στόχο να βελτιώσει τη ζωή του ανθρώπου με οποιονδήποτε τρόπο. Σήμερα βοηθάει τους Επαγγελματίες κι Επιχειρηματίες να ξεκινήσουν και να μεγαλώσουν την επιχείρησή τους μέσω του internet.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΤΡΙΔΗΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, Recycglobe

Ο Κωνσταντίνος Αστρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Γραφιστική στη Ελλάδα και Σκηνογραφία, Visual Communication & Multimedia στην Σχολή Καλών Τεχνών European Academy of Fine Arts ACME στο Μιλάνο. Από το 1996 έχει εργαστεί σε διαφημίστηκες εταιρείες. Το 2005 ιδρύει το διαφημιστικό γραφείο Astrikon creative design lab και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το 2015 ιδρύει την εταιρεία Recycglobe private company.

ΛΕΩΝ ΓΑΒΑΛΑΣ

Managing Partner, bespot.

Ο Λέων Γαβαλάς είναι υποψήφιος διδάκτορας στην περιοχή του Shopper Marketing με νέες τεχνολογίες, στο εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος βιομηχανικών εθνικών και Ευρωπαϊκών έργων στην περιοχή των πληροφοριακών συστημάτων, της έρευνας αγοράς ταχυκίνητων προϊόντων, του Internet of Things και του gamification. Είναι κάτοχος του MBA International ως υπότροφος του προγράμματος MSD Innovation & Entrepreneurship έχοντας υπόβαθρο e-Business και Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ είναι ενεργός επιχειρηματικά ως μέτοχος σε επιχειρήσεις στον κλάδο της διαφήμισης, της πληροφορικής και της μόδας. Το 2017 ίδρυσε τη Bespot, τη βραβευμένη υπηρεσία Location Intelligence & Rewarding.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΡΑΤΣΑΝΟΥ

Συνιδρυτής – Stratigon Finance PC

Η Ευαγγελία είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Μάρκετινγκ (De Montfort University Business School) και Πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ενώ επί του παρόντος ολοκληρώνει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Δίκαιο της οικονομίας και των Επιχειρήσεων (European Business Law). Δραστηριοποιείται από το 1996 στον σχεδιασμό, την διοίκηση – υλοποίηση και την διάχυση έργων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, στον τομέα της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της ανάπτυξης των ΜΜΕ, της απασχόλησης, της επαγγελματικής κατάρτισης. Είναι Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας με εξειδίκευση στην παροχή συμβουλευτικής για σύνταξη, παρακολούθηση και υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων και Επιχειρηματικών μοντέλων, καθώς και στην αξιολόγηση και χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων. Είναι, επίσης, εταίρος της συμβουλευτικής Stratigon Finance IKE, η οποία δραστηριοποιείται ιδιαιτέρως σε ευρωπαϊκά προγράμματα ενδυνάμωσης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, όπως είναι τα: ERASMUS+, MED, INTERREG, EEA Grants, κλπ. Είναι πιστοποιημένη μέντορας έγκαιρης προειδοποίησης επιχειρήσεων (EARLY WARNING EUROPE), μέλος του μητρώου αξιολογητών επενδυτικών σχεδίων του ΕΦΕΠΑΕ, καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιολόγησης.

antonis-zervas-corallia

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, iBusiness

Ο Αντώνης Ζέρβας είναι επιχειρηματίας και ιδρυτής της iBusiness. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πιστοποιημένος Project Manager από τον PMI, και ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση σε ηλικία 25 ετών ως αντιπρόσωπος 2 πολυεθνικών εταιριών στην Ελλάδα. Ως εργολάβος δημοσίων έργων υλοποίησε έργα όπως την αναμόρφωση της πλατείας Συντάγματος, της πλατείας Κοτζιά και της οδού Βουκουρεστίου, ενώ συνεργάστηκε με εταιρίες όπως η 3E, η Εγνατία Όδο, Τράπεζες, Ξενοδοχεία όπως η Μεγάλη Βρετάνια και Δήμους από όλη την Ελλάδα. Υπήρξε Ομιλητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, σε συνέδρια και εκθέσεις.

Ως επιχειρηματίας στο iBusiness startUp, έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της Mazzinov, ενώ ήταν φιναλίστ στο MIT Enterprise Forum – Startup Competition. Μερικές από τις θερμοκοιτίδες που τον έχουν εμπιστευτεί είναι το egg, το INNOVATHENS, το Reload Greece και η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ.

Είναι μέντορας στο Greentech Challenge, iforU, στο επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών (Πρόγραμμα έγκαιρης προειδοποίησης) και στο Prince’s Trust International.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΗΝΑΣ

Γενικός Διευθυντής, TEKMON

Ο Δρ Νικόλαος Ζήνας είναι Γενικος Διευθυντης στην TEKMON. Είναι Διδάκτωρ Μηχανικός Γεωπληροφορικής του UCL (University College London) (2010) και Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός του Πανεπιστημίου του Nottingham (2002) με εξειδίκευση στο αντικείμενο της Διαστημικής Γεωδαισίας και στο σύστημα πλοήγησης GPS (Global Positioning System). Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε νέους αλγορίθμους προσδιορισμού θέσης με γεωδαιτική ακρίβεια (cm) με χρήση δικτύων μόνιμων σταθμών GPS για την οποία βραβεύτηκε το 2009 από το Institute of Navigation των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί σε διάφορα ερευνητικά έργα συμπεριλαμβανομένου ενός έργου από την ESA (European Space Agency) για το σχεδιασμό ενός πρωτότυπου συστήματος πλοήγησης στον Άρη. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, Costa Nostrum

Ο Βασίλης Ζησιμόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1976, όπου ζει και εργάζεται ως Μηχανολόγος Μηχανικός, ιδιοκτήτης του Τεχνικού Γραφείου “ΑΕΛΙΑ Αειφόρος Μηχανική” και Διευθύνων Σύμβουλος – Ιδρυτής της τριπλά βραβευμένης startup εταιρείας Costa Nostrum ΕΠΕ. Κατέχει δυο Μεταπτυχιακούς τίτλους “MSc Energy and Sustainable Development” and “MSc Environmental Conservation and Management” και το επόμενο καλοκαίρι ολοκληρώνει το τρίτο του MSc, “Sustainable Tourism Management”.

Από το 2007 έως σήμερα, έχει διατελέσει μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος του ΤΕΕ – ΤΑΚ και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και μέλος του διεθνούς οργανισμού International Solid Waste Association (ISWA), από τον οποίο του απονεμήθηκε ο διεθνής τίτλος International Waste Manager – Advanced Status, μετά από ειδική διαδικασία αξιολόγησης.

Τέλος έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε δεκάδες διεθνής ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια με κύριο θέμα το Περιβάλλον, την Ανακύκλωση, την Αειφορία και την βιώσιμη διαχείριση των παραλιών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, Thruwind

Απόφοιτος Global MBA του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ. Εμπειρία στο Χρηματοοικονομικό τμήμα της ναυτιλιακής πολυεθνικής MSC στις ΗΠΑ. Διευθύνων Σύμβουλος της Thruwind εταιρείας ανάπτυξης νέας ανεμογεννήτριας. Eνδιαφέροντα: τεχνολογίες hardware, καινοτομία, Ενέργεια, Περιβάλλον, Ναυτιλία.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΟΥΡΗ

Επιχειρηματίας

Η Μαρία Κακούρη είναι επιχειρηματίας και συνιδρύρια της start up SoccerHub. Είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Γεωργίας. Επίσης, ασχολείται με την έρευνα μάρκετινγκ ως ανεξάρτητη ερευνήτρια σε συνεργασία με τη Weird Authentic People. Έχει επικεντρωθεί κυρίως στον κλάδο FMCG που την έχει βοηθήσει να αναπτύξει τις γνώσεις της σε αυτή τη συγκεκριμένη αγορά. Έχει διατελέσει βοηθός brand marketing στη Nestle C.P.W. Hellas ενώ, είναι μέντορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Quote: Everything starts with one step, or one brick, or one word or one day.
– Jeremy Gilley, actor, filmmaker and founder of NPO Peace One Day.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Συνιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, SimpleApps

Leonidas Kanellopoulos is co-founder and CEO at SimpleApps. He combines a strong software engineering background and a 10-year experience in web design with his love in mobile app development. During his undergraduate studies he co-founded Web Design Agency and while being a postgraduate student, he co-founded SimpleApps, a Mobile & Digital Marketing Agency, awarded in more than 13 youth entrepreneurship and innovation contests globally. SimpleApps creates an all-round experience for businesses, across different channels while designing pixel-perfect mobile apps and implement successful digital marketing campaigns across mobile, web and social media. In SimpleApps he is leading the strategy of the company, whereas he is the lead developer. He is a graduate of Computer Science Department and holds an MSc in Mobile Computing from University of Hertfordshire (UH), UK. He is also a co-organizer of Google Developers Group Athens, a member of Apache Foundation, mentor for startup contest and has been included in Fortune’s 40 under 40 in Greece.

Quote: Quit talking and start doing. Ideas are for discussions. Implementation changes the world.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ

Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, EVOTROPIA

Ο Γεώργιος Καρακατσάνης είναι Οικονομολόγος και απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), όπου στην μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία του εισήγαγε σημαντικές καινοτομίες στο πεδίο της Οικολογικής Χρηματοοικονομικής Μηχανικής. Την περίοδο 2007-2013 εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα σε θέματα οικολογικών επενδύσεων, διαχείρισης κινδύνων κι επιχειρησιακής συνέχειας. Από τον Μάιο του 2013 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΜΠ στο αντικείμενο της Οικονομετρίας Φυσικού Κεφαλαίου, έχοντας εκτενή ερευνητική και διδακτική εμπειρία στο πεδίο της Οικονομικής των Φυσικών Πόρων. Από το 2014 έως το 2016 συνεργάστηκε με το Πολυτεχνείο του Μονάχου ως Επισκέπτης Λέκτορας κι Ερευνητής στο πεδίο της Οικονομικής των Φυσικών Πόρων για Μηχανικούς. Τον Σεπτέμβριο του 2019, ίδρυσε την νεοφυή επιχείρηση EVOTROPIA Ecological Finance Architectures, η οποία σχεδιάζει ένα ψηφιακό χρηματιστήριο για την Βιομηχανική Συμβίωση, καθώς και μεγάλη ποικιλία  χρηματοπιστωτικών εργαλείων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της Κυκλικής Οικονομίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΚΟΛΗ

OD Consultant – Executive Coach

Η Κατερίνα έχει 20ετή εμπειρία σε θέσεις διαχείρισης, πωλήσεων, διοίκησης και ηλεκτρονικού εμπορίου στην Nike Ολλανδίας και Nike Hellas. Έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και Δίπλωμα στην Συμβουλευτική Ηγεσίας & Οργανωτική Ανάπτυξη.

Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται  ως σύμβουλος οργανωτικής ανάπτυξης και ηγεσίας υποστηρίζοντας τους νεοσύστατους οργανισμούς να αναπτύξουν τις οργανωτικές τους ικανότητες και να ενισχύσουν τη φυσική ηγεσία.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Συνιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, FEAC Engineering P.C.

Ο κ. Σωτήρης Κόκκινος, έλαβε το Δίπλωμα του (M.Sc.) Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και ακολούθησε τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής όπου εξειδικεύτηκε σε δίκτυα υπολογιστών και ασύρματης μετάδοσης δεδομένων. Κατέχει άδεια εκτέλεσης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών, καθώς και επίβλεψης ορθής λειτουργίας και ασφάλειας όλων των μηχανικών εγκαταστάσεων. Ο κ. Κόκκινος έχει εργαστεί και διατελέσει Project Manager σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στους τομείς των αυτοματισμών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της τηλεμετρίας (δίκτυα υπολογιστών και ασύρματη μετάδοση δεδομένων). Στην FEAC Engineering P.C. κατέχει την θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνος της επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας. Ως ηλεκτρολόγος μηχανικός, αποτελεί μέλος της ομάδας της Υπολογιστικής Προσομοίωσης με εξειδίκευση στις ηλεκτρομαγνητικές και στατικές/δομικές μελέτες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, Humane
Επίτιμος Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης

Ο Δημήτρης Κοντοπίδης είναι απόφοιτος ΤΕΙ Γραφιστικής και τελειόφοιτος Αρχιτεκτονικής. Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και καταξιωμένος στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων ασθενών. Το 2016 ίδρυσε τη πολυβραβευμένη “HUMANE” συνδυάζοντας το design και τη φροντίδα με την καινοτομία. Όραμά του να αποδείξει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να εργάζονται, να καινοτομούν και να επιχειρούν.

ΡΑΦΑΗΛ ΚΟΝΤΟΣ

Συνιδρυτής, Cleopatra’s Sponges

Ο κ. Ραφαήλ Κοντός έχει πτυχίο στην Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) , Δίπλωμα Μάνατζμεντ στα Ναυτιλιακά (City Unity College) και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά (The American College of Greece / Deree). Είναι συνιδρυτής της εταιρείας Cleopatra’s Sponges (εταιρεία σπογγοκαλλιέργειας και εμπορίας σφουγγαριών) η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα το 2017 απο την θερμοκοιτίδα του egg. Εχει εργαστεί σε εταιρείες τεχνολογίας στο Ηνωμένου Βασιλείου ως στέλεχος πωλήσεων και ανάπτυξης. Επιπλέων, κατείχε θέσης στα διοικητικά συμβούλια δύο startup εταιρειών στο εξωτερικό (Surple , AH Group) για το χρονικό διάστημα 2018-2019.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΣ

Συνιδρυτής, VesselBot
Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών της Μ. Βρετανίας (FCCA)

O Κωνσταντίνος είναι επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών της Μ. Βρετανίας (FCCA), έχει τα τελευταία 16 χρόνια εργαστεί σε πολυεθνικές καθώς επίσης και σε Ναυτιλιακές εταιρείες σε διευθυντικές θέσεις.

Ως ένας από τους ιδρυτές του VesselBot τα τελευταία πέντε  χρόνια συνεργάζεται με μεγάλο αριθμό Εφοπλιστών και Ναυλωτών ανά την υφήλιο με σκοπό να ψηφιοποιήσουν τη διαδικασία της ναύλωσης και να την φέρουν στον 21ο αιώνα. Ο Κωνσταντίνος συχνά είναι προσκεκλημένος σε διεθνή συνέδρια είτε συμμετέχοντας ως ομιλητής είτε ως μέλος πάνελ συζητώντας τους τρόπους με τους οποίους οι καινοτόμες τεχνολογίες έχουν εφαρμογή στην Ναυτιλία και πως αυτές μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σήμερα λειτουργεί η αγορά.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΑΝΑΚΟΣ

COO – 3ds

Ο Ζαχαρίας Μανάκος είναι COO του επιτυχημένου Digital & E-Βusiness agency: 3ds. Με +18 χρόνια διαχείρισης και δημιουργίας επιτυχημένων ομάδων με αποτέλεσμα την αποτελεσματική ανάπτυξη ιδεών και προϊόντων, με μέχρι και σήμερα, ενεργή και επιτυχημένη παρουσία στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Έμπειρος Marketer σε διαφορετικούς κλάδους όπως λιανική, χονδρική και FMCG, σε ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών κατηγοριών και υπηρεσιών. Επαγγελματίας με σημαντικά επιτεύγματα στο στρατηγικό, retail και διεθνές category marketing, καθώς και στο management, το licensing και τη διαχείριση projects. Είναι κάτοχος 2 πτυχίων: στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Διεθνές Marketing και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Marketing, τη Διαφήμιση και το PR.

 

ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΓΟΡΔΟΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, Keeano

Έπειτα από αρκέτα χρόνια Έρευνας στην Εφαρμοσμένη Φυσική και με σημαντική εμπειρία ως  Μηχανικός Λογισμικού, ο Ηλίας συνδυάσε το παθος του για τον σχεδιασμό εφαρμογών και την αγάπη  του για την θάλασσα και δημιούργησε την πρώτη του εταιρία, με εξειδίκευση στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό.

Το Keeano, αλλάζει τον τρόπο που οι χρήστες ανακαλύπτουν, σχεδιάζουν να πλοηγηθούν και απολαμβάνουν παραθαλάσσια σημεία ενδιαφέροντος, είτε ταξιδεύουν με σκάφος αναψυχής είτε με τοαυτοκίνητο τους. Όλα αυτά, μέσα απο μια εφαρμογή για έξυπνες συσκευές που παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες σε ταξιδιώτες παγκόσμια.

 

ΒΗ ΜΠΟΥΓΑΝΗ

Συνιδρύτρια – Διευθυντικό Στέλεχος, Sustainable Food Movement in Greece

Ιδρύτρια, Foodity

H Bη είναι κοινωνική επιχειρηματίας και Σύμβουλος Αειφορίας για τις επιχειρήσεις Γαστρονομίας από το 2013. Είναι απόφοιτος του King’s College London στο τμήμα Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες και έχει εργαστεί στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού περισσότερο από 10 χρόνια, αναζητώντας πηγές χρηματοδότησης για διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το Ην. Βασίλειο.

Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί ως επαγγελματίας σεφ από την ηλικία των 20 ετών και από το 2012 εργάζεται ως σύμβουλος μαγειρικών τεχνών και συντάκτρια Φαγητού & Ταξιδιού για διάφορα περιοδικά όπως τα Time Out Group, Lonely Planet, Forbes Travel Guide, CN Traveler, the Londonist & the Thrillist. Το μεγαλύτερο πάθος της ήταν πάντα το φαγητό και επικεντρώθηκε επαγγελματικά στις αρχές της αειφορίας στη γαστρονομία και στον τουρισμό. Έχει ζήσει πάνω από 10 χρόνια στο Λονδίνο κι έχει ηγηθεί διάφορα γαστρονομικά projects σε άλλες χώρες της Ευρώπης, Αμερικής και Μέσης Ανατολής. Αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τα τελευταία 4 χρόνια η αποστολή της είναι να παλεύει καθημερινά για τη μείωση των απορριμμάτων τροφής και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελληνική Βιομηχανία της Γαστρονομίας & Μαγειρικής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Πρόγραμματων, Χαρισμάθεια

Σύμβουλος Εκπαίδευσης σε διεθνές σχολείο (IB)

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαρισμάθεια» και σύμβουλος διαφοροποιημένης εκπαίδευσης σε διεθνές σχολείο. Έχει στήσει τα πρώτα προγράμματα στην Ελλάδα τα οποία εφαρμόζουν διαφοροποιημένη διδασκαλία, απευθύνονται σε χαρισματικά παιδιά και τα διαχειρίζεται από το 2012. Ο Αλέξανδρος έχει διακριθεί στα Educational Awards και στο πρόγραμμα Impact της Ashoka, όπως ήταν επίσημος προσκεκλημένος του πρώτου Global Change Leaders. Είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box, για την οποία έχει διακριθεί στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας EGG, της Eurobank και του Corallia, όπου φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια, έχει βραβευθεί από το Hellenic Initiative, έχει πάρει πρώτο βραβείο στα Business Angel Awards, πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας της Μονάδας Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πήρε διάκριση στο Ennovation και ήταν φιναλίστ του MIT Entrepreneurs Forum. Από αυτή τη θέση κάνει mentoring σε δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι μέντορας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Eurobank.

ΣΟΦΙΑ ΠΟΜΑΚΙΔΟΥ

Ιδρύτρια – Διευθύνων Σύμβουλος, Medinevo

Η Σοφία Πομακίδου είναι ερευνήτρια στη Βιομηχανική,  με μακρόχρονη εμπειρία σε πειράματα, ανάλυση μαθηματικών δεδομένων και μαθηματική μοντελοποίηση. Η έρευνά της στη Βιομηχανική την οδήγησε στην ίδρυση της καινοτόμας εταιρείας Medinevo το 2019, που παρέχει προηγμένες, εξατομικευμένες βιοϊατρικές λύσεις, ενισχυμένες από τις αρχές των σύγχρονων μηχανολογικών επιστημών. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές εταιρείες ως Data Analyst, σε ευρωπαϊκά έργα ως Simulator-Modeler και ως καθηγήτρια τόσο ιδιωτικώς όσο και στο Πανεπιστήμιο για P.D.E, μαθηματική ανάλυση και μηχανική.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΤΗΡΗΣ

Ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός μηχανικός , Airbots

Ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός μηχανικός, επιστήμονας, ερευνητής, επιχειρηματίας και πλέον ιδρυτής start-up, καινοτόμος και ενίοτε εφευρέτης, ο Θεόδωρος Ποτήρης έχει ένα μακρόχρονο πάθος για την αυτόνομη ρομποτική τεχνολογία. Η ενασχόληση του αυτή άρχισε το 1992 σε ερασιτεχνικό επίπεδο, το 1996 σε ακαδημαϊκό επίπεδο, και από το 2005 σε επαγγελματικό επίπεδο, έχοντας ασχοληθεί με τους τομείς των επίγειων, υποβρυχίων και εναερίων αυτόνομων οχημάτων. Έχοντας γνώση μέρους της έσω όψης της επιχειρηματικότητας, των νομικών συστημάτων και των δομών κυβερνητικής δεν είναι ευσυγκίνητος, αλλά διατηρεί τον ενθουσιασμό του. Συνάπτοντας φίλιες διανοητικές σχέσεις με απελθούσες οντότητες και τον nanotekt, αντισταθμίζει την εμβύθιση στην κρυσταλλική τεχνολογία με την αγάπη της αγνής φύσης. Πολιτογραφημένος κάτοικος του κυβερνοχώρου από το 1984, γαλουχημένος από τον Neuromancer, γηγενής της Κυβερίας και δραπέτης του Locus Solus, συμπορεύεται με την ψηφιακή τεχνολογία, στην οποία έχει αφιερώσει την ζωή του. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΜΦΟΣ

Εκτελεστικός Διευθυντής, CSeaNav

Εκτελεστικός Διευθυντής με εμπειρία 25 ετών επιχειρηματικής και τεχνολογικής διαχείρισης. Έχει διαχειριστεί με επιτυχία έργα μεγάλης κλίμακας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΕΜΠ) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc. στην Επιστήμη Υπολογιστών (υπότροφος, University of Michigan, Ann Arbor).
Το 1978, κέρδισε το πρώτο εθνικό βραβείο στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

ΝΑΣΤΑΖΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Founder & CEO, Cocoon Modules

Η Ναστάζια Σπυροπούλου ολοκλήρωσε τις σπουδές στην αρχιτεκτονική λαμβάνοντας το RIBA Part III  το 2005 από το Πανεπιστήμιο του Westminster της Αγγλίας ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με διακεκριμένα αρχιτεκτονικά γραφεία του Λονδίνου και της Αθήνας. Από το 2016 όποτε και ιδρύθηκε η εταιρεία Cocoon Modules, ασχολείται με τη βιώσιμη προκατασκευή και ειδικότερα την κατασκευή με πρώτη ύλη μεταχειρισμένα εμπορευματοκιβώτια (container).

ΣΤΕΛΛΑ ΤΑΚΑ

Founder & CEO, StArtBio

 

Η Στέλλα Τάκα, MSc, PhD είναι ιδρύτρια και Διαχειρίστρια (Founder & CEO) της εταιρείας StArtBio P.C., μια καινοτόμα επιχείρηση στον τομέα της μοριακής διάγνωσης που σκοπό έχει την ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων διάγνωσης αλλεργιών.  Επιπλέον, είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Β’ Παιδιατρική Κλινική, Εργαστήριο Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. Είμαι ερευνήτρια στο Τμήμα Αλλεργιολογίας, στη 2η Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τα τελευταία χρόνια οι κύριες ερευνητικές μου δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στην αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπινου ρινοϊού και της φυσικής ανοσίας. Έχει συμμετάσχει ως κύρια ερευνήτρια σε ευρωπαϊκά προγράμματα: NANOMYC, MIDAS, PREDICTA, iFaam, CURE. Έχει 25 επιστημονικά άρθρα (h-index 8) και πάνω από 174 αναφορές.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΗΡΟΣ

Οικονομολόγος

 

Ο Γιώργος Τζήρος (M.A., Econ.) είναι οικονομολόγος. Εργάστηκε στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, ως free lancer στην οικονομική δημοσιογραφία, και ως Καθηγητής Οικονομικών στο Pierce – The American College of Greece. Έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece και το Diamond Challenge Competition for High School Entrepreneurs. Το 2018 βραβεύτηκε από το Junior Achievement Europe. Συνεργάζεται ως Mentor με το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες Αγωγής και Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην ανάπτυξη της φοιτητικής επιχειρηματικότητας. Έχει εμπειρία στη διαχείριση οικογενειακής επιχείρησης.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥΜΠΟΥΛΗΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, 2bull MeDiTherapy

O Σταύρος Τούμπουλης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978. Σπούδασε στην οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ και από το 2005 μέχρι σήμερα δουλεύει ως χειρουργός οδοντίατρος διατηρώντας δικό του Οδοντιατρείο. Από τα φοιτητικά του χρόνια έως και σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές εργασίες και παρουσιάσεις σε ιατρικά επιστημονικά συνέδρια. Το 2016 ίδρυσε την 2bull MeDiTherapy, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και ως στόχο έχει την δημιουργία πρωτότυπων διαγνωστικών τεστ και φαρμάκων.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΝΤΣΙΔΗΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, ExperienceScanner

Ο Κυριάκος Τοντσίδης για πάνω απο 7 χρόνια είναι ενεργός επιχειρηματικά σε επιχειρήσεις ως μέτοχος και business development. Eίναι κάτοχος ΜΒΑ, με επιπλέον εκπαίδευση in innovation entrepreneurship και Master in Big Data analytics. Εξειδικεύεται ως software project manager, decision maker σε στρατηγικές ανάπτυξης και εύρεσης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, αλλά και ως Analytics (data) Translator. Τέλη του 2018 ίδρυσε την εταιρία experienceScanner, την 1η AI meta-search engine πλατφόρμα που αναλύει δεδομένα από δημοφιλή online ταξιδιωτικά γραφεία απ’ όλον τον κόσμο και με την συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης παρέχει στους χρήστες της προσωποποιημένες προτάσεις για travel things to do & destinations worldwide. Απο τον Ιούλιο του 2019 η εταιρία στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Egg.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΛΗΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, TTMI Business Consulting

Ο Γιάννης Τρούλης είναι διευθύνων σύμβουλος της εξειδικευμένης συμβουλευτικής εταιρείας  TTMI Consulting Ltd., προσφέροντας υποστήριξη στην Μεταφορά Τεχνολογίας, Καινοτομίας και του  Μάρκετινγκ Τεχνολογιών σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Κατέχει Bachelor Commerce με major σε Finance και minor σε International Business, από το Πανεπιστήμιο Concordia του Καναδά και MBA από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Διαθέτει 16 χρόνια εμπειρίας στον Καναδά, ως ιδρυτής, ιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής εταιρειών που δραστηριοποιούντο στο εμπόριο, τη συσκευασία και την διανομή τροφίμων. Επέστρεψε στην Ελλάδα (2000) και εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια ως σύμβουλος σε φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και σε χώρες της Μαύρης Θάλασσας ως σύμβουλος σε αναπτυξιακά προγράμματα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Παράλληλα συμμετέχει ενεργά στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.

Είναι Γενικός Γραμματέας του Καναδικού-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και έχει υπηρετήσει τριετή θητεία ως business representative της Ελλάδας στο Business Chamber του Enterprise Policy Group, συμβουλευτικού σώματος  πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το 2016 έως και σήμερα, διδάσκει  Μεταφορά Τεχνολογίας στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών).

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗ

Διευθύνων Σύμβουλος, Direct Solutions

Η Αθανασία ειδικεύεται στην καλλιέργεια και την υποστήριξη ιδεών από το επιχειρηματικό σχέδιο μέχρι την τοποθέτηση στην αγορά. Διεξάγει το οικονομικό τμήμα της εταιρείας “Direct Solutions Private Company”, αναλύοντας τις τάσεις της αγοράς και σχεδιάζοντας το επιχειρηματικό μοντέλο. Η Direct Solutions Private Company αναπτύσει καινοτόμες εφαρμογές πληροφορικής (ολοκληρωμένες πλατφόρμες λογισμικού) σε smart mobiliy, fleet management, car sharing.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΓΚΡΟΣ

Συνιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, Campsaround

Ο Κυριάκος Τσίγκρος είναι ο CEO και συνιδρυτής του Campsaround με σπουδές του βασίζονται στο Project Management και το Marketing. Έχει μεγάλη εμπειρία στο Marketing Automation, B2B Business Development, Account Management & Customer Experience ενώ έχει βοηθήσει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας να αυξήσουν τις ηλεκτρονικές τους πωλήσεις χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες. Ως κύριο μέλος start-up εταιρείας για 4 χρόνια έχει μεγάλη γνώση στον τρόπο λειτουργίας μίας νέας επιχείρησης, στα εμπόδια που συναντά στα πρώτα της βήματα, αλλά και στο πως μεγαλώνει, εξελίσσεται και εδραιώνεται. Το 2017, σε συνεργασία με την iDialogue, συμμετείχε σε αφιλοκερδείς ομιλίες σε όλη την Ελλάδα οι οποίες απευθύνονταν σε επαγγελματίες και πως αυτοί πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα digital μέσα για την αναβάθμιση των επιχειρήσεών τους, ενώ συμμετείχε και ως ομιλητής στην ΔΕΘ 2018 στα πλαίσια του “ReThink Digital”. Από το 2019, ασχολείται  αποκλειστικά με το Campsaround, την δική του start-up, με αντικείμενο τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλάδα και στόχο την προώθηση και ανάπτυξη καταλυμάτων κοντά στη φύση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συνιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, HouseID

Ο Γιώργος Φωτόπουλος έχει μεταπτυχιακό στην Πολιτική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Aalborg της Δανίας και πολυετή εμπειρία στην καινοτομία – ανάπτυξη προϊόντων. Έχει ήδη αναπτύξει ένα προϊόν για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης των Ηνωμένων Εθνών και είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της HouseID. Έχει εκτεταμένη διεθνή εμπειρία (Δανία, Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα) και λατρεύει να δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες.

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΑΚΗ

Digital Marketer & Content Creator, mariafragkaki.com

Η πορεία της ως επαγγελματίας σκακίστρια την οδήγησαν στα Μαθηματικά, τα οποία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, όμως η αγάπη της για τη δημιουργία περιεχομένου τελικά επικράτησε. Ξεκινώντας το 2014 ως Social Media Manager σε μία εταιρία προσωπικής ανάπτυξης, ανακάλυψε τον Digital κόσμο κυρίως μέσω του copywriting. Μετά από αυτή την εμπειρία δημιούργησε το δικό της λογοτεχνικό blog και ανέλαβε θέση Content Manager σε ένα Creative Digital Marketing Agency στα Χανιά. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Freelance Digital Marketer & Content Creator, με πάνω από 5 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, 30+ ικανοποιημένες εταιρίες και 230+ άρθρα στο βιογραφικό της. Βοηθάει Digital Marketing Agencies, startups, influencers, και επιχειρήσεις να μεγαλώσουν και να αναπτύξουν μία επιτυχημένη στρατηγική επικοινωνίας, ενώ παράλληλα διδάσκει Digital Marketing σε συνεργατικούς χώρους.

ΜΑΡΙΑ-ΝΕΦΕΛΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΪΔΟΥ

Επιχειρηματίας, Υπέροχες Γυναίκες

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι επιχειρηματίας. Το πρώτο της πτυχίο είναι στα Οικονομικά και το μεταπτυχιακό της πάνω στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. Ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση “Code it Like a Girl” το 2013, η οποία είχε σαν στόχο την εκπροσώπευση των γυναικών σε τεχνολογικούς κλάδους. Η Μαρία-Νεφέλη συνεργάζεται και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω σε θέματα κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, σε αρκετούς οργανισμούς και νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και έχει δημιουργήσει προτάσεις σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό. Το 2016 επιλέχθηκε να συμμετέχει στο ευρωπαικό πρόγραμμα “WOMEN INNOVATORS IN SOCIAL ENTERPRISES” (WISE), στο οποίο βραβεύτηκε ως μία από τις πέντε κορυφαίες γυναίκες πρωτοπόρους του προγράμματος. Είναι επίσης ιδρύτρια μιας επιχείρησης εστίασης που λειτουργεί στο Α.Π.Θ. με το όραμα να δημιουργήσει ένα χώρο που σέβεται τους φοιτητές και το προσωπικό του πανεπιστημίου, παρέχοντας ένα σύγχρονο περιβάλλον και ένα ποιοτικό διάλειμμα για όλους. Τον Ιανουάριο του 2019, η Μαρία-Νεφέλη δημιούργησε το δεύτερο κοινωνικό εγχειρημά της, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο «Υπέροχες Γυναίκες», με στόχο να ενδυναμώσει τις γυναίκες δημιουργώντας μια διαδικτυακή κοινότητα στην οποία οι γυναίκες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ

Επιχειρηματικός Σύμβουλος, ΚΕΜΕΛ

Ο Αλέξανδρος Χατζηστεφάνου, πρώην Business Development Manager στην Siemens Switzerland Ltd, Building Technologies Group και πρώην Regional Head of Siemens Building Technologies στην Siemens A.E., εργάζεται ως επιχειρηματικός σύμβουλος και είναι πλήρες μέλος του ΚΕΜΕΛ από τον Απρίλιο του 2015. Συμβουλεύει επιχειρήσεις που χρειάζονται υποστήριξη στην έρευνα αγοράς, στη δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου, στις πωλήσεις, στο project and contract management κ.α.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣ

Συνιδρυτής – Επιχειρησιακός Διευθυντής, Ex Machina

Vassilis Chryssos is an entrepreneur with more than 20 years of team leading and project managing experience. He is the co-founder and COO of Ex Machina, an IoT startup doing predictive analytics for weather-sensitive resources. Running the operations for Ex Machina he helps provide high quality services to high-profile customers such as Athens International Airport, IBM Hellas, Attiki Gas Company, Olymbia Odos S.A. and others.

He is also co-founder of Sarantaporo.gr, a social enterprise which is building a Community Wireless Network in remote, isolated villages of central Greece. As a strategist,  CCO and public speaker of Sarantaporo.gr he helped grow the international network of the organization and build a wide and respectful global reputation, which led to numerous collaborations worldwide.

He has a natural talent in planning and delivering training especially in the ICT sector. He is also a skilled listener with empathy towards his interlocutors, able to focus on the essence of each discussion.  During 2017-18 he helped other startups as a mentor at The EGG incubator, Greece.