ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ
ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του Prince’s Trust International για νέους στην Ελλάδα παρέχεται εξ ολοκλήρου δωρεάν. Η υλοποίηση του Προγράμματος δεν θα ηταν εφικτή χωρίς την υποστήριξη των εθελοντών.

Μπορείτε να υποστηρίξετε το Πρόγραμμα ως εθελοντής Μέντορας, καθοδηγώντας νέους που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και έχουν ήδη παρακολουθήσει τον τετραήμερο Κύκλο Μαθημάτων Διερεύνησης Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος.

Οι συναντήσεις Μέντορα-Συμμετέχοντα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα, έπειτα από μεταξύ σας συνεννόηση για την ημερομηνία και την τοποθεσία. Διαρκούν περίπου μία ώρα και στο διάστημα αυτό συζητάτε με τον Συμμετέχοντα διάφορα θέματα σχετικά με την εξέλιξη της ιδέας του.

Τα οφέλη από τη συμβουλευτική καθοδήγηση είναι σημαντικά και για τον ίδιο τον Μέντορα, καθώς είναι μία ευκαιρία για να αναπτύξετε δεξιότητες όπως είναι η ενεργητική ακρόαση, η σωστή στοχοθέτηση, η επίλυση προβλημάτων και η διαπροσωπική επικοινωνία και να βοηθήσετε νέα άτομα να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία σας.

ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Νίκος Καστρινάκης, Erratic Compass
Σωτήρης Κόκκινος, FEAC
Δημήτρης Κοντοπίδης, Humane
Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος, Vesselbot
Ηλίας Μπογόρδος, Keeano
Στράτος Μπότης, GuestFlip
Βη Μπουγάνη, Sustainable Food Movement
Άρης Παττακός, GuestFlip
Αθηνά Πωλίνα Ντόβα, Owiwi
Αλέξανδρος Παπανδρέου, Χαρισμάθεια

Χρηστος Ραυτογιάννης, City Crop
Σπύρος Σιδέρης, PWC
Αναστασία Σπυροπούλου, Cocoon Modules
Στυλιανή Τάκα, Startbio
Σταύρος Τούμπουλης, 2bullMeDiTherapy
Αθανασία Τσακίρη, Hermes-V
Γιώργος Φωτόπουλος, HouseID
Αντώνης Χαλκιόπουλος, Tooristas
Βασίλης Χρυσός, Ex Machina

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, 3H Services (Holistic House Handling)

Έχοντας εμπειρία στο κατασκευαστικό κλάδο για παραπάνω από 12 χρόνια διαπιστώσαμε μαζί με την ομάδα της 3H Services το κενό που παρατηρείται στην επαγγελματική διαχείριση κατοικιών μετά τη πώληση στους ιδιοκτήτες. Η Holistic House Handling (3H) προσφέρει ολιστικές υπηρεσίες για ιδιοκτήτες εξοχικών ή δευτερευουσών κατοικιών στην Ελλάδα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΤΡΙΔΗΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, Recycglobe

Ο Κωνσταντίνος Αστρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Γραφιστική στη Ελλάδα και Σκηνογραφία, Visual Communication & Multimedia στην Σχολή Καλών Τεχνών European Academy of Fine Arts ACME στο Μιλάνο. Από το 1996 έχει εργαστεί σε διαφημίστηκες εταιρείες. Το 2005 ιδρύει το διαφημιστικό γραφείο Astrikon creative design lab και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το 2015 ιδρύει την εταιρεία Recycglobe private company.

ΛΕΩΝ ΓΑΒΑΛΑΣ

Managing Partner, bespot.

Ο Λέων Γαβαλάς είναι υποψήφιος διδάκτορας στην περιοχή του Shopper Marketing με νέες τεχνολογίες, στο εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος βιομηχανικών εθνικών και Ευρωπαϊκών έργων στην περιοχή των πληροφοριακών συστημάτων, της έρευνας αγοράς ταχυκίνητων προϊόντων, του Internet of Things και του gamification. Είναι κάτοχος του MBA International ως υπότροφος του προγράμματος MSD Innovation & Entrepreneurship έχοντας υπόβαθρο e-Business και Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ είναι ενεργός επιχειρηματικά ως μέτοχος σε επιχειρήσεις στον κλάδο της διαφήμισης, της πληροφορικής και της μόδας. Το 2017 ίδρυσε τη Bespot, τη βραβευμένη υπηρεσία Location Intelligence & Rewarding.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, iBusiness

Ο Αντώνης Ζέρβας είναι επιχειρηματίας και ιδρυτής της iBusiness. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πιστοποιημένος Project Manager από τον PMI, και ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση σε ηλικία 25 ετών ως αντιπρόσωπος 2 πολυεθνικών εταιριών στην Ελλάδα. Ως εργολάβος δημοσίων έργων υλοποίησε έργα όπως την αναμόρφωση της πλατείας Συντάγματος, της πλατείας Κοτζιά και της οδού Βουκουρεστίου, ενώ συνεργάστηκε με εταιρίες όπως η 3E, η Εγνατία Όδο, Τράπεζες, Ξενοδοχεία όπως η Μεγάλη Βρετάνια και Δήμους από όλη την Ελλάδα. Υπήρξε Ομιλητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, σε συνέδρια και εκθέσεις.

Ως επιχειρηματίας στο iBusiness startUp, έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της Mazzinov, ενώ ήταν φιναλίστ στο MIT Enterprise Forum – Startup Competition. Μερικές από τις θερμοκοιτίδες που τον έχουν εμπιστευτεί είναι το egg, το INNOVATHENS, το Reload Greece και η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ.

Είναι μέντορας στο Greentech Challenge, iforU, στο επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών (Πρόγραμμα έγκαιρης προειδοποίησης) και στο Prince’s Trust International.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, Thruwind

Απόφοιτος Global MBA του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ. Εμπειρία στο Χρηματοοικονομικό τμήμα της ναυτιλιακής πολυεθνικής MSC στις ΗΠΑ. Διευθύνων Σύμβουλος της Thruwind εταιρείας ανάπτυξης νέας ανεμογεννήτριας. Eνδιαφέροντα: τεχνολογίες hardware, καινοτομία, Ενέργεια, Περιβάλλον, Ναυτιλία.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΟΥΡΗ

Επιχειρηματίας

Η Μαρία Κακούρη είναι επιχειρηματίας και συνιδρύρια της start up SoccerHub. Είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Γεωργίας. Επίσης, ασχολείται με την έρευνα μάρκετινγκ ως ανεξάρτητη ερευνήτρια σε συνεργασία με τη Weird Authentic People. Έχει επικεντρωθεί κυρίως στον κλάδο FMCG που την έχει βοηθήσει να αναπτύξει τις γνώσεις της σε αυτή τη συγκεκριμένη αγορά. Έχει διατελέσει βοηθός brand marketing στη Nestle C.P.W. Hellas ενώ, είναι μέντορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Quote: Everything starts with one step, or one brick, or one word or one day.
– Jeremy Gilley, actor, filmmaker and founder of NPO Peace One Day.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Συνιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, SimpleApps

Leonidas Kanellopoulos is co-founder and CEO at SimpleApps. He combines a strong software engineering background and a 10-year experience in web design with his love in mobile app development. During his undergraduate studies he co-founded Web Design Agency and while being a postgraduate student, he co-founded SimpleApps, a Mobile & Digital Marketing Agency, awarded in more than 13 youth entrepreneurship and innovation contests globally. SimpleApps creates an all-round experience for businesses, across different channels while designing pixel-perfect mobile apps and implement successful digital marketing campaigns across mobile, web and social media. In SimpleApps he is leading the strategy of the company, whereas he is the lead developer. He is a graduate of Computer Science Department and holds an MSc in Mobile Computing from University of Hertfordshire (UH), UK. He is also a co-organizer of Google Developers Group Athens, a member of Apache Foundation, mentor for startup contest and has been included in Fortune’s 40 under 40 in Greece.

Quote: Quit talking and start doing. Ideas are for discussions. Implementation changes the world.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Συνιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, FEAC Engineering P.C.

Ο κ. Σωτήρης Κόκκινος, έλαβε το Δίπλωμα του (M.Sc.) Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και ακολούθησε τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής όπου εξειδικεύτηκε σε δίκτυα υπολογιστών και ασύρματης μετάδοσης δεδομένων. Κατέχει άδεια εκτέλεσης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών, καθώς και επίβλεψης ορθής λειτουργίας και ασφάλειας όλων των μηχανικών εγκαταστάσεων. Ο κ. Κόκκινος έχει εργαστεί και διατελέσει Project Manager σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στους τομείς των αυτοματισμών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της τηλεμετρίας (δίκτυα υπολογιστών και ασύρματη μετάδοση δεδομένων). Στην FEAC Engineering P.C. κατέχει την θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνος της επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας. Ως ηλεκτρολόγος μηχανικός, αποτελεί μέλος της ομάδας της Υπολογιστικής Προσομοίωσης με εξειδίκευση στις ηλεκτρομαγνητικές και στατικές/δομικές μελέτες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, Humane
Επίτιμος Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης

Ο Δημήτρης Κοντοπίδης είναι απόφοιτος ΤΕΙ Γραφιστικής και τελειόφοιτος Αρχιτεκτονικής. Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και καταξιωμένος στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων ασθενών. Το 2016 ίδρυσε τη πολυβραβευμένη “HUMANE” συνδυάζοντας το design και τη φροντίδα με την καινοτομία. Όραμά του να αποδείξει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να εργάζονται, να καινοτομούν και να επιχειρούν.

ΒΗ ΜΠΟΥΓΑΝΗ

Συνιδρύτρια – Διευθυντικό Στέλεχος, Sustainable Food Movement in Greece

Ιδρύτρια, Foodity

H Bη είναι κοινωνική επιχειρηματίας και Σύμβουλος Αειφορίας για τις επιχειρήσεις Γαστρονομίας από το 2013. Είναι απόφοιτος του King’s College London στο τμήμα Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες και έχει εργαστεί στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού περισσότερο από 10 χρόνια, αναζητώντας πηγές χρηματοδότησης για διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το Ην. Βασίλειο.

Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί ως επαγγελματίας σεφ από την ηλικία των 20 ετών και από το 2012 εργάζεται ως σύμβουλος μαγειρικών τεχνών και συντάκτρια Φαγητού & Ταξιδιού για διάφορα περιοδικά όπως τα Time Out Group, Lonely Planet, Forbes Travel Guide, CN Traveler, the Londonist & the Thrillist. Το μεγαλύτερο πάθος της ήταν πάντα το φαγητό και επικεντρώθηκε επαγγελματικά στις αρχές της αειφορίας στη γαστρονομία και στον τουρισμό. Έχει ζήσει πάνω από 10 χρόνια στο Λονδίνο κι έχει ηγηθεί διάφορα γαστρονομικά projects σε άλλες χώρες της Ευρώπης, Αμερικής και Μέσης Ανατολής. Αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τα τελευταία 4 χρόνια η αποστολή της είναι να παλεύει καθημερινά για τη μείωση των απορριμμάτων τροφής και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελληνική Βιομηχανία της Γαστρονομίας & Μαγειρικής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Πρόγραμματων, Χαρισμάθεια

Σύμβουλος Εκπαίδευσης σε διεθνές σχολείο (IB)

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαρισμάθεια» και σύμβουλος διαφοροποιημένης εκπαίδευσης σε διεθνές σχολείο. Έχει στήσει τα πρώτα προγράμματα στην Ελλάδα τα οποία εφαρμόζουν διαφοροποιημένη διδασκαλία, απευθύνονται σε χαρισματικά παιδιά και τα διαχειρίζεται από το 2012. Ο Αλέξανδρος έχει διακριθεί στα Educational Awards και στο πρόγραμμα Impact της Ashoka, όπως ήταν επίσημος προσκεκλημένος του πρώτου Global Change Leaders. Είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box, για την οποία έχει διακριθεί στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας EGG, της Eurobank και του Corallia, όπου φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια, έχει βραβευθεί από το Hellenic Initiative, έχει πάρει πρώτο βραβείο στα Business Angel Awards, πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας της Μονάδας Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πήρε διάκριση στο Ennovation και ήταν φιναλίστ του MIT Entrepreneurs Forum. Από αυτή τη θέση κάνει mentoring σε δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι μέντορας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Eurobank.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥΜΠΟΥΛΗΣ

Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος, 2bull MeDiTherapy

O Σταύρος Τούμπουλης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978. Σπούδασε στην οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ και από το 2005 μέχρι σήμερα δουλεύει ως χειρουργός οδοντίατρος διατηρώντας δικό του Οδοντιατρείο. Από τα φοιτητικά του χρόνια έως και σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές εργασίες και παρουσιάσεις σε ιατρικά επιστημονικά συνέδρια. Το 2016 ίδρυσε την 2bull MeDiTherapy, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και ως στόχο έχει την δημιουργία πρωτότυπων διαγνωστικών τεστ και φαρμάκων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣ

Συνιδρυτής – Επιχειρησιακός Διευθυντής, Ex Machina

Vassilis Chryssos is an entrepreneur with more than 20 years of team leading and project managing experience. He is the co-founder and COO of Ex Machina, an IoT startup doing predictive analytics for weather-sensitive resources. Running the operations for Ex Machina he helps provide high quality services to high-profile customers such as Athens International Airport, IBM Hellas, Attiki Gas Company, Olymbia Odos S.A. and others.

He is also co-founder of Sarantaporo.gr, a social enterprise which is building a Community Wireless Network in remote, isolated villages of central Greece. As a strategist,  CCO and public speaker of Sarantaporo.gr he helped grow the international network of the organization and build a wide and respectful global reputation, which led to numerous collaborations worldwide.

He has a natural talent in planning and delivering training especially in the ICT sector. He is also a skilled listener with empathy towards his interlocutors, able to focus on the essence of each discussion.  During 2017-18 he helped other startups as a mentor at The EGG incubator, Greece.