ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΕΑ

Μετά από 35 χρόνια επιτυχημένων αποτελεσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περισσότεροι από 80.000 νέοι ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση, το δωρέαν Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του Prince’s Trust International έρχεται στην Ελλάδα! 

Από τον κύκλο κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης, μέχρι τη χρηματοδότηση και την πρόσβαση σε πόρους, το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας είναι δίπλα σου σε κάθε βήμα!

Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας (Enterprise Programme) στην Ελλάδα υλοποιείται από το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά με την υποστήριξη του Prince’s Trust International.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια θα παρακολουθήσουν αρχικά μια δωρεάν Ενημερωτική Συνάντηση (Information Session) για να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα και πώς μπορούν να λάβουν υποστήριξη. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένας δωρεάν τετραήμερος Κύκλος Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας (Explore Enterprise Course), ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πρακτική πλευρά της δημιουργίας μιας επιχείρησης και θα τους επιτρέψει να αποφασίσουν εάν η αυτό-απασχόληση είναι κατάλληλη για εκείνους. Μετά τον κύκλο μαθημάτων, οι νέοι θα λάβουν εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση από έναν μέντορα έως και έναν χρόνο, ώστε να αναπτύξουν, να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Οι συμμετέχοντες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (Business Launch Group), η οποία έχει ως αποστολή να διασφαλίσει ότι τα επιχειρηματικά σχέδια είναι βιώσιμα. Τελικά, όσοι συμμετέχοντες φτάσουν σε αυτό το στάδιο έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν δάνειο εκκίνησης ύψους έως 12.500 ευρώ και να λάβουν επιπρόσθετη Επιχειρηματική Καθοδήγηση.

ΣΤΑΔΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στάδιο 1 | Γνώρισε την Ομάδα

Ενημερωτική Συνάντηση

Έλα σε μια δωρεάν Ενημερωτική Συνάντηση (Information Session) για να ενημερωθείς για το τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και πώς μπορούμε να σε υποστηρίξουμε. Απλά συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ενότητα “Δήλωσε Συμμετοχή” και εάν είσαι κατάλληλος για το πρόγραμμα, ένα μέλος της ομάδας θα σε καλέσει για να σε προσκαλέσει στην επόμενη Ενημερωτική Συνάντηση.

Στάδιο 2 | Ανακάλυψε την Επιχειρηματικότητα

Κύκλος Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας

Παρακολούθησε έναν δωρεάν τετραήμερο και διαδραστικό Κύκλο Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας (Explore Enterprise Course) o οποίος σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις την πρακτική πλευρά της δημιουργίας μιας επιχείρησης. Ο κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ημέρα 1η: Μια διαδραστική συζήτηση με έναν εξειδικευμένο επιχειρηματία (business expert), σου δίνει την ευκαιρία να αναλογιστείς τους προσωπικούς σου στόχους και τις δεξιότητές σου. Θα αφιερώσουμε επίσης χρόνο στη συζήτηση για την προσωπική σου οικονομική διαχείριση και στη διερεύνηση νομικών μορφών.
  • Ημέρα 2η: Τι αξία έχει μια πολύ καλή επιχειρηματική ιδέα χωρίς ένα σχέδιο προώθησής της; Θα μιλήσουμε για μάρκετινγκ και πωλήσεις.
  • Ημέρα 3η: Θα επικεντρωθούμε στα χρηματοοικονομικά, συμπεριλαμβανομένων της τιμολόγησης και της διαχείρισης των χρημάτων σε μια επιχείρηση.
  • Ημέρα 4η: Ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσεις να σκέφτεσαι το επιχειρηματικό σου σχέδιο, οπότε σήμερα θα εξετάσουμε μαζί τα επόμενα βήματα.
Στάδιο 3 | Κάνε τα Επόμενα Βήματα

Συμβουλευτική Καθοδήγηση

Λάβε εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση (Next Step Mentoring) από έναν μέντορα που σου αναθέτουμε, για να σε βοηθήσει να δεις αν η αυτο-απασχόληση είναι αυτό που ψάχνεις. Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση, ο μέντοράς σου θα σε υποστηρίξει έως και έναν χρόνο, ώστε να αναπτύξεις, να σχεδιάσεις και να δοκιμάσεις την επιχειρηματική σου ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσει το επιχειρηματικό σας σχέδιο. Εάν σκέφτεσαι να κάνεις αίτηση για δάνειο εκκίνησης, ο μέντοράς σου θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς και για αυτό.

Στάδιο 4 | Ξεκίνα την Επιχείρηση σου

Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων

Νιώθεις πλέον έτοιμος να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου; Θα πρέπει να παρουσιάσεις το επιχειρηματικό σου σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (Business Launch Group), η οποία έχει ως αποστολή να διασφαλίσει πως το επιχειρηματικό σου σχέδιο είναι βιώσιμο. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να αιτηθείς δάνειο εκκίνησης ύψους έως € 12.500 από την AFI. Τα δάνεια έχουν περίοδο αποπληρωμής από 6 έως και 48 μηνιαίες δόσεις, περίοδο χάριτος έως 6 μήνες, ετήσιο επιτόκιο 7,6% και εγγύηση για το 50% της αξίας του δανείου μέχρι 3.000 ευρώ. Η τελική έγκριση και εκταμίευση δανείου εκτελείται από την Eurobank. Αν η αίτηση δανείου σου εγκριθεί, θα λάβεις επιπρόσθετη Επιχειρηματική Καθοδήγηση κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου αποπληρωμής του δανείου.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

To Prince’s Trust International είναι ο φιλανθρωπικός οργανισμός του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Παρέχει συμβουλές, τεχνογνωσία και υποστήριξη για την πραγματοποίηση έργων σε κυβερνήσεις, ΜΚΟ και επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό των νέων. Μέσω της υιοθέτησης των βέλτιστων πρακτικών και του αποδεδειγμένου ιστορικού του Prince’s Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο, το PTI δίνει τη δυνατότητα σε νέους να μεταμορφώσουν τη ζωή τους και να τους βοηθήσουν να εισέλθουν στους τομείς της απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του Prince’s Trust International στην Ελλάδα είναι το πρώτο εγχείρημα υλοποίησης του Enterprise Programme εκτός των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου. Το PTI υλοποιεί επιτυχώς προγράμματα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Αυστραλία, το Μπαρμπάντος, τον Καναδά, την Ινδία, την Ιορδανία, τη Μάλτα, τη Νέα Ζηλανδία και το Πακιστάν, τα οποία τώρα μεταβαίνουν σε μια φάση ανάπτυξης, η οποία θα αυξήσει το βάθος και την κλίμακα των εργασιών του PTI σε αυτές τις χώρες. To PTI εξετάζει τώρα το πεδίο εφαρμογής και αξιολογεί ευκαιρίες στη Μαλαισία, την Τζαμάικα και τη Δημοκρατία του Τρινιδάδ και Τομπάγκο. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.princes-trust.org.uk/about-the-trust/princes-trust-international

Το Corallia, Μονάδα του ΕΚ Αθηνά, αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους με πάθος και όραμα μιας Ελλάδας στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece». Για την επίτευξη του οραματικού μας στόχου, έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας, επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά και δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Χαρακτηριστικά αποτελέσματα των δράσεων μας αποτελούν: η θεμελίωση 3 ελληνικών clusters: mi-Cluster, si-Cluster, gi-Cluster που περιβάλουν στους κόλπους τους τις πλέον καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς του κλάδου, η συστηματική οργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων κατάρτισης, έμπνευσης και πληροφόρησης, η υλοποίηση πρωτοποριακών προγραμμάτων επιχειρηματικής επιτάχυνσης και επώασης, η διοργάνωση διαγωνισμών καινοτομίας (hackathons, appathons, game jams), η ίδρυση και λειτουργία κέντρων καινοτομίας αιχμής (innohubs) στην Αττική και στη Δυτική Ελλάδα, η διοργάνωση επιχειρηματικών roadshows/εκθέσεων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, κ.ά. Από τις δράσεις μας έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι και οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων επίδοξων επιχειρηματιών, startups, ΜμΕ, ώριμων επιχειρήσεων, μαθητών και φοιτητών, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες και λοιπούς φορείς. Περισσότερες πληροφορίες: www.corallia.org 

Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start