ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΕΑ

Το Πρόγραμμα Be Your Own Boss πραγματοποιείται από το Corallia με την υποστήριξη του Prince’s Trust International και προσφέρεται δωρεάν σε νέους ηλικίας 18-35 ετών. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν μία επιχειρηματική ιδέα μέσω εξιδεικευμένου Workshop και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν ένα 4ήμερο διαδραστικό και δωρεάν Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας, όπου μέσα από εργαστήρια εξερευνούν την πρακτική πλευρά της έναρξης και λειτουργίας μιας επιχείρησης και αποφασίζουν εάν η αυτοαπασχόληση είναι κατάλληλη για αυτούς. Μετά το 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν λαμβάνουν συμβουλευτική καθοδήγηση έως και 12 μήνες προκειμένου να αναπτύξουν, σχεδιάσουν και δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και στη συνέχεια να ωριμάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Όσοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους μπορούν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων, μία ομάδα επιχειρηματικών συμβούλων που αξιολογεί τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Τέλος, οι συμμετέχοντες που φτάνουν σε αυτό το στάδιο και ιδρύουν την επιχείρηση, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιχειρηματική καθοδήγηση για ακόμη 12 μήνες για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Όσοι συμμετέχοντες δε συνεχίζουν με την ανάπτυξη μίας επιχειρηματικής ιδέας, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν workshops με στόχο την ανάπτυξη της επαγγελματικής τους καριέρας και την ένταξή τους στο χώρο εργασίας.

ΣΤΑΔΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στάδιο 1 | Γνώρισέ μας

Ενημέρωση

Έλα σε μια δωρεάν Ενημερωτική Συνάντηση (Information Session) για να ενημερωθείς για το τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και πώς μπορούμε να σε υποστηρίξουμε. Απλά συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ενότητα “Δήλωσε Συμμετοχή” και εφόσον πληρούνται τα κριτήρια συμμετοχής θα λάβεις πρόσκληση για την επόμενη Ενημερωτική Συνάντηση.

Στάδιο 2 | Βρες μία Επιχειρηματική Ιδέα

Έμπνευση

Σε ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα αλλά δεν έχεις βρει ακόμη την κατάλληλη επιχειρηματική ιδέα; Παρακολούθησε το ολοήμερο Business Ideation Workshop, μάθε για τις τάσεις της αγοράς και ανάπτυξε τη δική σου επιχειρηματική ιδέα.

Στάδιο 3 | Ανακάλυψε την Επιχειρηματικότητα

Εξερεύνηση

Παρακολούθησε ένα δωρεάν τετραήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας (Explore Enterprise Course) τo οποίο σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις την πρακτική πλευρά της δημιουργίας μιας επιχείρησης. Το Σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής:

Ημέρα 1η: Μία διαδραστική συζήτηση με έναν εξειδικευμένο επιχειρηματία (business expert), σου δίνει την ευκαιρία να αναλογιστείς τους προσωπικούς σου στόχους και τις δεξιότητές σου. Θα αφιερώσουμε επίσης χρόνο στη συζήτηση για την προσωπική σου οικονομική διαχείριση και στη διερεύνηση των νομικών μορφών των επιχειρήσεων.
Ημέρα 2η: Τι αξία έχει μια πολύ καλή επιχειρηματική ιδέα χωρίς ένα σχέδιο προώθησής της; Θα μιλήσουμε για μάρκετινγκ και πωλήσεις.
Ημέρα 3η: Θα επικεντρωθούμε σε φορολογικά και χρηματοοικονομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων της τιμολόγησης και της διαχείρισης των χρημάτων σε μια επιχείρηση.
Ημέρα 4η: Ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσεις να σκέφτεσαι το επιχειρηματικό σου σχέδιο, θα εξετάσουμε μαζί τα επόμενα βήματα.

Ολοκληρώνοντας το 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας σε περίπτωση που αντιληφθείς ότι δεν σου ταιριάζει η επιχειρηματικότητα ή ότι δεν είναι κατάλληλη για εσένα τη δεδομένη χρονική στιγμή, μπορείς να συνεχίσεις να λαμβάνεις υποστήριξη από το Πρόγραμμα, σε συνεργασία με τη Knowl, στο πλαίσιο της προσωπικής σου ανάπτυξης και ένταξης στην αγορά εργασίας.

Στάδιο 4 | Κάνε τα Επόμενα Βήματα

Καθοδήγηση

Λάβε εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση (Next Step Mentoring) από έναν έμπειρο εθελοντή μέντορα τον οποίο σου αναθέτουμε, για να σε βοηθήσει να δεις αν η αυτο-απασχόληση είναι αυτό που ψάχνεις. Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση, ο μέντοράς σου θα σε υποστηρίξει έως και έναν χρόνο, ώστε να αναπτύξεις, να σχεδιάσεις και να δοκιμάσεις την επιχειρηματική σου ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσεις το επιχειρηματικό σου σχέδιο.

Στάδιο 5 | Ξεκίνα την Επιχείρησή σου

Έναρξη

Νιώθεις πλέον έτοιμος να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου; Παρουσίασε το επιχειρηματικό σου σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (Business Launch Group), λάβε χρήσιμες συμβουλές και διασφάλισε τη βιωσιμότητά του. Με τη συμμετοχή σου σε αυτό το στάδιο, θα είσαι ένας από τους φιναλίστ του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας.

Στάδιο 6 | Ωρίμασε την Επιχείρησή σου

Ωρίμανση

Αφού προχωρήσεις στην έναρξη της επιχείρησής σου, μπορείς να συνεχίζεις να λαμβάνεις υποστήριξη από το Πρόγραμμα έχοντας πρόσβαση σε χρήσιμα οικονομικά εργαλεία και τη δυνατότητα να λάβεις Επιχειρηματική Καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες, έναν ολόκληρο χρόνο, με στόχο τη λειτουργία μιας βιώσιμης επιχείρησης.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

corallia-princes-trust-international

Το Prince’s Trust International υποστηρίζει νέους σε όλο τον κόσμο από το 2015. Ιδρύθηκε από τον HRH πρίγκιπας της Ουαλίας για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης στην ανεργία των νέων, βασιζόμενοι σε τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αποστολή τους είναι να ενδυναμώσουν τους νέους να μάθουν, να εργαστούν και να ευδοκιμήσουν. Παρέχουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της αυτοπεποίθησης για την επιτυχία και την επίτευξη απτών αποτελεσμάτων απασχόλησης.
Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία μας με ένα παγκόσμιο δίκτυο τοπικών εταίρων, αναπτύσσουν προγράμματα και παρεμβάσεις για να βοηθήσουν τους νέους να χτίσουν το μέλλον τους.

Δεσμευόνται να ενισχύσουμε τις φωνές των νέων στην παγκόσμια σκηνή και να θέσουμε τις ανάγκες τους στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της παράδοσης της εργασίας μας. Αυτό συμπληρώνει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων αειφόρου ανάπτυξης, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με την ποιοτική εκπαίδευση και την αξιοπρεπή εργασία.
Τα προγράμματα και οι παρεμβάσεις υπάρχουν τώρα σε 13 χώρες της Κοινοπολιτείας και πέραν αυτής, σε ολόκληρη την Ασία, την Αφρική, την Καραϊβική, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.
Έχουμε υποστηρίξει πάνω από 20.000 νέους από την ίδρυσή μας. Πέρυσι, 8 στους 10 νέους που συμμετείχαν στα προγράμματα απασχολησιμότητάς εισήλθαν στην αγορά εργασίας, ενώ τα επιχειρηματικά προγράμματα παρείχαν στους νέους τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

corallia-logo

Το Corallia, Μονάδα του ΕΚ Αθηνά, αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους με πάθος και όραμα μιας Ελλάδας στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece». Για την επίτευξη του οραματικού μας στόχου, έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας, επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά και δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Χαρακτηριστικά αποτελέσματα των δράσεων μας αποτελούν: η θεμελίωση 3 ελληνικών clusters: mi-Cluster, si-Cluster, gi-Cluster που περιβάλουν στους κόλπους τους τις πλέον καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς του κλάδου, η συστηματική οργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων κατάρτισης, έμπνευσης και πληροφόρησης, η υλοποίηση πρωτοποριακών προγραμμάτων επιχειρηματικής επιτάχυνσης και επώασης, η διοργάνωση διαγωνισμών καινοτομίας (hackathons, appathons, game jams), η ίδρυση και λειτουργία κέντρων καινοτομίας αιχμής (innohubs) στην Αττική και στη Δυτική Ελλάδα, η διοργάνωση επιχειρηματικών roadshows/εκθέσεων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, κ.ά. Από τις δράσεις μας έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι και οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων επίδοξων επιχειρηματιών, startups, ΜμΕ, ώριμων επιχειρήσεων, μαθητών και φοιτητών, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες και λοιπούς φορείς. Περισσότερες πληροφορίες: www.corallia.org