ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ;

Μετά από 35 χρόνια επιτυχημένων αποτελεσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περισσότεροι από 80.000 νέοι ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση, το Prince’s Trust Enterprise International Programme έρχεται στην Ελλάδα! Από το πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης έως τη χρηματοδότηση, το Enterprise Programme είναι κοντά στους νέους που θέλουν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα σε κάθε τους βήμα!

Το Enterprise Programme στην Ελλάδα υλοποιείται από το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και την Action Finance Initiative με την υποστήριξη του Prince’s Trust International.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια θα παρακολουθήσουν αρχικά μια δωρεάν Ενημερωτική Συνάντηση (Information Session) για να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα και πώς μπορούν να λάβουν υποστήριξη. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένας δωρεάν τετραήμερος Κύκλος Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας (Explore Enterprise Course), ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πρακτική πλευρά της δημιουργίας μιας επιχείρησης και θα τους επιτρέψει να αποφασίσουν εάν η αυτό-απασχόληση είναι κατάλληλη για εκείνους. Μετά τον κύκλο μαθημάτων, οι νέοι θα λάβουν εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση από έναν μέντορα έως και έναν χρόνο, ώστε να αναπτύξουν, να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Οι συμμετέχοντες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (Business Launch Group), η οποία έχει ως αποστολή να διασφαλίσει ότι τα επιχειρηματικά σχέδια είναι βιώσιμα. Τελικά, όσοι συμμετέχοντες φτάσουν σε αυτό το στάδιο έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν δάνειο εκκίνησης ύψους έως 12.500 ευρώ και να λάβουν επιπρόσθετη Επιχειρηματική Καθοδήγηση.

Στάδια Προγράμματος

Στάδιο 1 | Γνωρίστε την Ομάδα

Ενημερωτικές συναντήσεις

Παρακολουθήστε μια δωρεάν Ενημερωτική Συνάντηση (Information Session) για να ενημερωθείτε για το τι περιλαμβάνει το Enterprise Programme στην Ελλάδα και πώς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε. Απλά συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ενότητα “Δηλώστε Συμμετοχή” και εάν είστε κατάλληλοι για το πρόγραμμα, ένα μέλος της ομάδας θα σας καλέσει για να σας προσκαλέσουμε στην επόμενη ενημερωτική συνεδρία. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το ποιος μπορεί να αιτηθεί στο Πρόγραμμα  στην ενότητα “ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ” και να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο.

Στάδιο 2 | Ανακαλύψτε

Κύκλος Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας

Συμμετέχετε σε έναν δωρεάν τετραήμερο και διαδραστικό Κύκλο Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας (Explore Enterprise Course) o οποίος σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε την πρακτική πλευρά της δημιουργίας μιας επιχείρησης. Ο κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ημέρα 1η: Μια διαδραστική συζήτηση με έναν εξειδικευμένο επιχειρηματία (business expert), δίνοντάς σας την ευκαιρία να σκεφτείτε τους προσωπικούς σας στόχους και τις δεξιότητές σας. Θα αφιερώσουμε επίσης χρόνο στη συζήτηση για την προσωπική σας οικονομική διαχείριση και στη διερεύνηση νομικών μορφών.
  • Ημέρα 2η: Τι αξία έχει μια πολύ καλή επιχειρηματική ιδέα χωρίς ένα σχέδιο προώθησής της; Θα μιλήσουμε για μάρκετινγκ και πωλήσεις.
  • Ημέρα 3η: Θα επικεντρωθούμε στα χρηματοοικονομικά, συμπεριλαμβανομένων της τιμολόγησης και της διαχείρισης των χρημάτων σας σε μια επιχείρηση.
  • Ημέρα 4η: Ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσετε να σκέφτεστε το επιχειρηματικό σας σχέδιο, οπότε σήμερα θα αρχίσετε να εξετάζετε τα επόμενα βήματα.
Στάδιο 3 | Επόμενα Βήματα

Συμβουλευτική Καθοδήγηση

Θα σας προσφέρουμε εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση (Next Step Mentoring) από έναν μέντορα για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν η αυτοαπασχόληση είναι κατάλληλη για εσάς. Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, ο μέντοράς σας θα σας υποστηρίξει έως και έναν χρόνο, ώστε να αναπτύξετε, να σχεδιάσετε και να δοκιμάσετε την επιχειρηματική σας ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσετε το  επιχειρηματικό σας σχέδιο. Εάν σκέφτεστε να κάνετε αίτηση για δάνειο εκκίνησης, ο μέντοράς σας θα σας βοηθήσει επίσης να προετοιμαστείτε για αυτό.

Στάδιο 4 | Εκκίνηση

Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων

Μόλις είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, θα παρουσιάσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (Business Launch Group), η οποία έχει ως αποστολή να διασφαλίσει ότι το επιχειρηματικό σας σχέδιο είναι βιώσιμη. Αυτό το στάδιο έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν αδύνατα σημεία στο σχέδιό σας. Σε αυτό το σημείο έχετε τη δυνατότητα να αιτηθείτε δάνειο εκκίνησης ύψους έως € 12.500 από την AFI. Τα δάνεια έχουν περίοδο αποπληρωμής από 6 έως και 48 μηνιαίες δόσεις, περίοδο χάριτος έως 6 μήνες, ετήσιο επιτόκιο 7,6% και εγγύηση για το 50% της αξίας του δανείου μέχρι 3.000 ευρώ. Η τελική έγκριση και εκταμίευση δανείου εκτελείται από την Eurobank. Αν η αίτηση δανείου σας εγκριθεί, θα λάβετε επιπρόσθετη Επιχειρηματική Καθοδήγηση κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου αποπληρωμής του δανείου.

Ποιοι είμαστε

To Prince’s Trust International είναι ο φιλανθρωπικός οργανισμός του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Παρέχει συμβουλές, τεχνογνωσία και υποστήριξη για την πραγματοποίηση έργων σε κυβερνήσεις, ΜΚΟ και επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό των νέων. Μέσω της υιοθέτησης των βέλτιστων πρακτικών και του αποδεδειγμένου ιστορικού του Prince’s Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο, το PTI δίνει τη δυνατότητα σε νέους να μεταμορφώσουν τη ζωή τους και να τους βοηθήσουν να εισέλθουν στους τομείς της απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Το Enterprise Programme στην Ελλάδα είναι το πρώτο εγχείρημα υλοποίησης του Enterprise Programme εκτός των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου. Το PTI υλοποιεί επιτυχώς προγράμματα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Αυστραλία, το Μπαρμπάντος, τον Καναδά, την Ινδία, την Ιορδανία, τη Μάλτα, τη Νέα Ζηλανδία και το Πακιστάν, τα οποία τώρα μεταβαίνουν σε μια φάση ανάπτυξης, η οποία θα αυξήσει το βάθος και την κλίμακα των εργασιών του PTI σε αυτές τις χώρες. To PTI εξετάζει τώρα το πεδίο εφαρμογής και αξιολογεί ευκαιρίες στη Μαλαισία, την Τζαμάικα και τη Δημοκρατία του Τρινιδάδ και Τομπάγκο. Περισσότερες πληροφορίες:  https://www.princes-trust.org.uk/about-the-trust/princes-trust-international

Το Corallia, Μονάδα του ΕΚ Αθηνά, αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους με πάθος και όραμα μιας Ελλάδας στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece». Για την επίτευξη του οραματικού μας στόχου, έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας, επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά και δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Χαρακτηριστικά αποτελέσματα των δράσεων μας αποτελούν: η θεμελίωση 3 ελληνικών clusters: mi-Cluster, si-Cluster, gi-Cluster που περιβάλουν στους κόλπους τους τις πλέον καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς του κλάδου, η συστηματική οργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων κατάρτισης, έμπνευσης και πληροφόρησης, η υλοποίηση πρωτοποριακών προγραμμάτων επιχειρηματικής επιτάχυνσης και επώασης, η διοργάνωση διαγωνισμών καινοτομίας (hackathons, appathons, game jams), η ίδρυση και λειτουργία κέντρων καινοτομίας αιχμής (innohubs) στην Αττική και στη Δυτική Ελλάδα, η διοργάνωση επιχειρηματικών roadshows/εκθέσεων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, κ.ά. Από τις δράσεις μας έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι και οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων επίδοξων επιχειρηματιών, startups, ΜμΕ, ώριμων επιχειρήσεων, μαθητών και φοιτητών, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες και λοιπούς φορείς. Περισσότερες πληροφορίες: www.corallia.org 

Η AFI είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία πολιτών που παρέχει πρόσβαση σε μικροδάνεια μέχρι 12.500 ευρώ σε επίδοξους επιχειρηματίες που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές. Παράλληλα το προσωπικό της AFI, σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών της, παρέχει δωρεάν επιχειρηματική υποστήριξη πριν και μετά την παροχή του δανείου προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μικροεπιχειρηματία. H AFI είναι ο κορυφαίος οργανισμός μικροχρηματοδότησης στην Ελλάδα με πάνω από 3 χρόνια εμπειρίας υποστηρίζοντας περισσότερες από 180 εταιρείες με χρηματοδότηση άνω των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η επιλογή των επιχειρηματικών αιτήσεων που λαμβάνει δεν περιορίζεται από τον επιχειρηματικό τομέα, το επίπεδο καινοτομίας, την κατηγορία των επενδύσεων και τη χρήση της σχετικής τεχνολογίας. Η AFI συγκαταλέγεται μεταξύ των 7 οργανισμών μικροχρηματοδότησης στην Ευρώπη που έχουν διακριθεί με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ορθής Συμπεριφοράς για την παροχή μικροχρηματοδοτήσεων και είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα με την πιστοποίηση αυτή. Το δικαίωμα στην οικονομική πρωτοβουλία απαιτεί πρόσβαση σε κεφάλαια και άρση των διοικητικών περιορισμών για τη δημιουργία αυτοαπασχόλησης. Υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, η AFI προωθεί την αυτοαπασχόληση, μειώνει την ανεργία και βοηθά τους συμμετέχοντες να επιτύχουν οικονομική ανεξαρτησία, ώστε να μπορούν να προσφέρουν κοινωνικά και οικονομικά στην κοινωνία. Η γεωγραφική κάλυψη της AFI εκτείνεται στους νομούς Αττικής, Βόρειας Ελλάδας, Βοιωτίας, Ευβοίας Κορίνθου, καθώς και στην Κρήτη. Οι ιδρυτικοί εταίροι της AFI είναι η ActionAid Hellas και η ADIE, ένας γαλλικός οργανισμός μικροχρηματοδότησης με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας. Περισσότερες πληροφορίες: www.afi.org.gr

Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start