ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΕΑ

Μετά από ένα έτος πιλοτικής εφαρμογής, το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του Prince’s Trust International στην Ελλάδα, που υλοποιείται από το Corallia, εισέρχεται πλέον στην πλήρη φάση ανάπτυξης του και με ψηφιακές παραδόσεις.

Το Πρόγραμμα Be Your Own Boss προσφέρεται δωρεάν σε νέους ηλικίας 18-35 ετών. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα 4ήμερο διαδραστικό και δωρεάν Κύκλο Μαθημάτων Εξερεύνησης Επιχειρηματικότητας (Explore Enterprise Course), όπου μέσα από εργαστήρια εξερευνούν την πρακτική πλευρά της έναρξης και λειτουργίας μιας επιχείρησης και αποφασίζουν εάν η αυτοαπασχόληση είναι κατάλληλη για αυτούς. Μετά τον Κύκλο Μαθημάτων, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν λαμβάνουν ατομική καθοδήγηση έως και 12 μήνες προκειμένου να αναπτύξουν, σχεδιάσουν και δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και στη συνέχεια να ωριμάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Οι συμμετέχοντες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους μπορούν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων, μία ομάδα επιχειρηματικών συμβούλων που αξιολογεί τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Τέλος, οι συμμετέχοντες που φτάνουν σε αυτό το στάδιο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δάνειο εκκίνησης και να λάβουν περαιτέρω επιχειρηματική καθοδήγηση.

Στο διάστημα της πιλοτικής εφαρμογής, παραπάνω από 6500 ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα. Περισσότερες από 700 αιτήσεις συμμετοχής ελήφθησαν και πάνω από 250 νέοι ενημερώθηκαν αυτοπροσώπως για το Πρόγραμμα. Συνολικά, 164 νέοι παρακολούθησαν τον Κύκλο Μαθημάτων και 64 συνέχισαν στο στάδιο του Mentoring, ενώ 7 ίδρυσαν τη δική τους επιχείρηση και έγιναν «αφεντικά του εαυτού τους». Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα υποστηρίζονται από περισσότερους από 50 εθελοντές μέντορες, που πραγματοποιούν συναντήσεις 1 προς 1 με τους καθοδηγούμενους κάθε μήνα.

ΣΤΑΔΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στάδιο 1 | Γνώρισε την Ομάδα

Ενημερωτική Συνάντηση

Έλα σε μια δωρεάν Ενημερωτική Συνάντηση (Information Session) για να ενημερωθείς για το τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και πώς μπορούμε να σε υποστηρίξουμε. Απλά συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ενότητα “Δήλωσε Συμμετοχή” και εάν είσαι κατάλληλος για το πρόγραμμα, ένα μέλος της ομάδας θα σε καλέσει για να σε προσκαλέσει στην επόμενη Ενημερωτική Συνάντηση.

Στάδιο 2 | Ανακάλυψε την Επιχειρηματικότητα

Κύκλος Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας

Παρακολούθησε έναν δωρεάν τετραήμερο και διαδραστικό Κύκλο Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας (Explore Enterprise Course) o οποίος σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις την πρακτική πλευρά της δημιουργίας μιας επιχείρησης. Ο κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ημέρα 1η: Μια διαδραστική συζήτηση με έναν εξειδικευμένο επιχειρηματία (business expert), σου δίνει την ευκαιρία να αναλογιστείς τους προσωπικούς σου στόχους και τις δεξιότητές σου. Θα αφιερώσουμε επίσης χρόνο στη συζήτηση για την προσωπική σου οικονομική διαχείριση και στη διερεύνηση νομικών μορφών.
  • Ημέρα 2η: Τι αξία έχει μια πολύ καλή επιχειρηματική ιδέα χωρίς ένα σχέδιο προώθησής της; Θα μιλήσουμε για μάρκετινγκ και πωλήσεις.
  • Ημέρα 3η: Θα επικεντρωθούμε στα χρηματοοικονομικά, συμπεριλαμβανομένων της τιμολόγησης και της διαχείρισης των χρημάτων σε μια επιχείρηση.
  • Ημέρα 4η: Ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσεις να σκέφτεσαι το επιχειρηματικό σου σχέδιο, οπότε σήμερα θα εξετάσουμε μαζί τα επόμενα βήματα.
Στάδιο 3 | Κάνε τα Επόμενα Βήματα

Συμβουλευτική Καθοδήγηση

Λάβε εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση (Next Step Mentoring) από έναν μέντορα που σου αναθέτουμε, για να σε βοηθήσει να δεις αν η αυτο-απασχόληση είναι αυτό που ψάχνεις. Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση, ο μέντοράς σου θα σε υποστηρίξει έως και έναν χρόνο, ώστε να αναπτύξεις, να σχεδιάσεις και να δοκιμάσεις την επιχειρηματική σου ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσει το επιχειρηματικό σας σχέδιο. Εάν σκέφτεσαι να κάνεις αίτηση για δάνειο εκκίνησης, ο μέντοράς σου θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς και για αυτό.

Στάδιο 4 | Ξεκίνα την Επιχείρηση σου

Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων

Νιώθεις πλέον έτοιμος να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου; Θα πρέπει να παρουσιάσεις το επιχειρηματικό σου σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (Business Launch Group), η οποία έχει ως αποστολή να διασφαλίσει πως το επιχειρηματικό σου σχέδιο είναι βιώσιμο. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να αιτηθείς δάνειο εκκίνησης ύψους έως € 12.500 από την AFI. Τα δάνεια έχουν περίοδο αποπληρωμής από 6 έως και 48 μηνιαίες δόσεις, περίοδο χάριτος έως 6 μήνες, ετήσιο επιτόκιο 7,6% και εγγύηση για το 50% της αξίας του δανείου μέχρι 3.000 ευρώ. Η τελική έγκριση και εκταμίευση δανείου εκτελείται από την Eurobank. Αν η αίτηση δανείου σου εγκριθεί, θα λάβεις επιπρόσθετη Επιχειρηματική Καθοδήγηση κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου αποπληρωμής του δανείου.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

corallia-princes-trust-international

Το Prince’s Trust International υποστηρίζει νέους σε όλο τον κόσμο από το 2015. Ιδρύθηκε από τον HRH πρίγκιπας της Ουαλίας για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης στην ανεργία των νέων, βασιζόμενοι σε τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αποστολή τους είναι να ενδυναμώσουν τους νέους να μάθουν, να εργαστούν και να ευδοκιμήσουν. Παρέχουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της αυτοπεποίθησης για την επιτυχία και την επίτευξη απτών αποτελεσμάτων απασχόλησης.
Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία μας με ένα παγκόσμιο δίκτυο τοπικών εταίρων, αναπτύσσουν προγράμματα και παρεμβάσεις για να βοηθήσουν τους νέους να χτίσουν το μέλλον τους.

Δεσμευόνται να ενισχύσουμε τις φωνές των νέων στην παγκόσμια σκηνή και να θέσουμε τις ανάγκες τους στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της παράδοσης της εργασίας μας. Αυτό συμπληρώνει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων αειφόρου ανάπτυξης, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με την ποιοτική εκπαίδευση και την αξιοπρεπή εργασία.
Τα προγράμματα και οι παρεμβάσεις υπάρχουν τώρα σε 13 χώρες της Κοινοπολιτείας και πέραν αυτής, σε ολόκληρη την Ασία, την Αφρική, την Καραϊβική, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.
Έχουμε υποστηρίξει πάνω από 20.000 νέους από την ίδρυσή μας. Πέρυσι, 8 στους 10 νέους που συμμετείχαν στα προγράμματα απασχολησιμότητάς εισήλθαν στην αγορά εργασίας, ενώ τα επιχειρηματικά προγράμματα παρείχαν στους νέους τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

corallia-logo

Το Corallia, Μονάδα του ΕΚ Αθηνά, αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους με πάθος και όραμα μιας Ελλάδας στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece». Για την επίτευξη του οραματικού μας στόχου, έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας, επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά και δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Χαρακτηριστικά αποτελέσματα των δράσεων μας αποτελούν: η θεμελίωση 3 ελληνικών clusters: mi-Cluster, si-Cluster, gi-Cluster που περιβάλουν στους κόλπους τους τις πλέον καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς του κλάδου, η συστηματική οργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων κατάρτισης, έμπνευσης και πληροφόρησης, η υλοποίηση πρωτοποριακών προγραμμάτων επιχειρηματικής επιτάχυνσης και επώασης, η διοργάνωση διαγωνισμών καινοτομίας (hackathons, appathons, game jams), η ίδρυση και λειτουργία κέντρων καινοτομίας αιχμής (innohubs) στην Αττική και στη Δυτική Ελλάδα, η διοργάνωση επιχειρηματικών roadshows/εκθέσεων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, κ.ά. Από τις δράσεις μας έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι και οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων επίδοξων επιχειρηματιών, startups, ΜμΕ, ώριμων επιχειρήσεων, μαθητών και φοιτητών, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες και λοιπούς φορείς. Περισσότερες πληροφορίες: www.corallia.org